Прокуратурою Вінницького району здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом зловживання службовим становищем та підроблення офіційних документів головою Вороновицької селищної ради.

Досудовим розслідуванням встановлено, що очільник територіальної громади, зловживаючи службовим становищем, упродовж 2014 року незаконно погодив викопіювання земельних ділянок, що надавались у приватну власність, які знаходяться за межами населеного пункту.

Чиновнику повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених, ч. 1 ст. 364, ч. 1 ст. 366 КК України.

Наразі, Вінницьким районним судом задоволено клопотання прокуратури. Голова Вороновицької селищної ради відсторонений від займаної посади терміном на 60 діб.

Для довідки:

ч. 1 ст. 364 КК України передбачена кримінальна відповідальність у виді арешту на строк до шести місяців або обмеженням волі на строк до трьох років, або позбавленням волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, із штрафом від двохсот п’ятдесяти до семисот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та зі спеціальною конфіскацією.

ч. 1 ст. 366 КК України передбачена кримінальна відповідальність у виді штрафу до двохсот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.



Переглядів: 2744
Поширень: 0