У Козятині на присадибній ділянці  по вул. Червоноармійській було виявлено 6 мінометних мін  калібру 81 мм. Втім, як виявилось згодом, це були лише "квіточки" - "ягідки" рятувальники виявили під час інженерної розвідки: було виявлено більше двох десятків мінометних мін, ружейних та ручних гранат часів Другої світової війни.

Як повідомлялося  раніше, 5 жовтня о 16:45 в службу порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що в м. Козятин на одній із присадибних ділянок на вул. Червоноармійській під час проведення земляних робіт було виявлено предмети, зовні схожі на вибухонебезпечні. По прибуттю на місце події фахівці ДСНС ідентифікували небезпечні знахідки, як мінометні міни калібру 81 мм у кількості 6 шт. часів ІІ Світової війни.

Під час проведення інженерної розвідки групою піротехнічних робіт додатково було виявлено 21 мінометну міну калібру 81 мм, 24 ружейних гранати G.Pzqr та 1 ручну гранату М 24 часів Другої Світової війни.

Місце виявлення боєприпасів було одразу взято під охорону працівниками Козятинського РВ УМВС.

6 жовтня групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС у Вінницькій області частину боєприпасів було знешкоджено шляхом підриву у спеціально відведеному для цього місці. Решту   20 мінометних мін та 10 ружейних гранат заплановано знешкодити  7 жовтня.



Переглядів: 3861
Поширень: 0