В місті Хмільнику на Вінниччині на базі медичного реабілітаційного центру «Південний Буг» МВС України проходить науково-практична конференція з актуальних питань медико-психологічної реабілітації учасників бойових дій та АТО із залученням кращих вітчизняних та світових практик.

В роботі конференції взяли участь заступник Міністра внутрішніх справ України Олексій Тахтай, начальник Управління медичного забезпечення та реабілітації МВС Олег Петраш, т.в.о. начальника УМВС у Вінницькій області Сергій Кримчук, керівники оздоровчих закладів системи МВС, науковці.

Медичний центр «Південний Буг», де оздоровлюються не лише працівники системи МВС та члени їх сімей, але й усі бажаючі, цьогоріч відзначив 45-у річницю з дня заснування. Тут працює професійний колектив на чолі з заслуженим лікарем України Олександром Мудрим. Провідними спеціалістами санаторію розроблені та успішно використовуються ряд програм відновлювального лікування.

У Хмільнику триває конференція по медико-психологічній реабілітації бійців АТО

Заступник Міністра внутрішніх справ Олексій Тахтай на початку заходу відзначив керівництво та кращих працівників реабілітаційного центру з нагоди ювілею.

Представник МВС зазначив, що відомством надається особлива увага питанню реабілітації працівників міліції, військовослужбовців Нацгвардії, які отримали поранення під час бойових дій на сході України.

Відомі фахівці України, вчені, практики впродовж двох днів поділяться досвідом та вироблять стратегічний план для подальшої реабілітації таких пацієнтів.

У Хмільнику триває конференція по медико-психологічній реабілітації бійців АТО

Начальник Управління медичного забезпечення та реабілітації МВС України Олег Петраш в свою чергу висловив впевненість, що ця науково-практична конференція стане першим кроком для вирішення надзвичайно болючого питання лікування поранених та їх медико-психологічної реабілітації.

- На сьогодні в системі МВС після того, як ми втратили на території окупованого Криму шість оздоровниць, функціонує лише шість санаторіїв, - каже Олег Петраш. – Їх недостатньо, відтак тільки кожен двадцятий може отримати реабілітаційне лікування в оздоровницях.

У Хмільнику триває конференція по медико-психологічній реабілітації бійців АТО

За словами начальника МРЦ «Південний Буг» Олександра Мудрого, з початку АТО в санаторії пройшли безкоштовне лікування та реабілітацію більше 200 міліціонерів та працівників Нацгвардії. Саме фахівці цього центру одні з перших почали приділяти увагу психологічній реабілітації бійців.

Крім того, курорт відомий своїми мінеральними радоновими водами з лікувальними властивостями для відновлення роботи кінцівок та хребта. В санаторії розроблені унікальні методики, які ніде не використовуються в Україні, а найближчим часом запрацює нове відділення, яке дасть можливість лікувати захворювання дихальної системи.



Переглядів: 5137
Поширень: 0