З метою стабілізації криміногенної обстановки, зміцнення правопорядку в населених пунктах області, активізації розкриття злочинів, вилучення з незаконного обігу зброї та наркотичних засобів, днями працівниками міліції проводилось відпрацювання на території Барського та Бершадського районів.

До участі у відпрацюванні було залучено працівники обласного апарату та стройові підрозділи - всього 135 працівників.

За інформацією УГБ ГУМВС, під час відпрацювання правоохоронцями було перевірено 309 власників зброї, вилучено 8 одиниць мисливської зброї.

В ході проведення заходів були відпрацьовані ринки, магазини, перевірено суб’єкти підприємницької діяльності, а також, кафе, бари, розважальні заклади, місця стихійної торгівлі, автотранспортні заклади, вантажні автомобілі. Не залишились поза увагою та перевірені раніше судимі особи, адмінпіднаглядні, особи засуджені умовно та наркомани. А саме, перевірено 506 осіб, які перебувають на профілактичних обліках, з них: раніше судимих – 176, засуджених умовно – 51, наркоманів – 43, неповнолітніх, які перебувають на обліку КМСД – 8, осіб, які перебувають під адміністративним наглядом – 43, хронічних алкоголіків – 20, осіб, схильних до скоєння насильства в сім`ї – 41.

За словами заступника начальника управління громадської безпеки ГУМВС Михайла Бондаря, у Барському районі за різні правопорушення до адмінвідповідальності притягнуто 57 осіб. Під час відпрацювання території, що обслуговує Барський РВ ГУМВС, задіяним особовим складом ОВС виявлено 8 злочинів, передбачених різними статтями Кримінального кодексу України. Наприклад, міліціонерами з’ясовано, що 51-річна жителька с. Ялтушків займалася виготовленням та збутом самогону. Під час огляду ії домоволодіння було виявлено та вилучено 10 л самогону, 50 л самогонної закваски та самогонний апарат. А в с. Лука-Барська, одна з місцевих мешканок скоїла крадіжку 30 листків шиферу. Службою дільничних інспекторів міліції даного району виявлено нелегального мігранта, а саме громадянку Росії, 1972 р.н., яка порушила правила перебування на території України. Наразі вирішується питання про добровільне видворення за межі держави та притягнення до адмінвідповідальності за ст.. 203 КУпАП України.

Про результати відпрацювання Бершадського району розповідає заступник ВООГП управління громадської безпеки Юрій Рекало. За його словами, на виконання вимог рішення Вінницької обласної ради про посилення профілактичного впливу і протидії проявам пияцтва та алкоголізму серед населення, відпрацювання 14 населених пунктів району дало вагомі результати: виявлено та задокументовано 19 правопорушень, вилучено 12 пристроїв для виготовлення самогону, 30 л самогону та винних виробів – 35 л. Працівниками УДСБЕЗ перевірено суб’єкти підприємницької діяльності, в результаті чого виявлено порушення зайняття господарською діяльністю, за що передбачено відповідальність за ст.. 164 КУпАП України зі сторони громадянина В’єтнаму, проживаючого в с. Джулинка. Чоловік здійснював переробку лісопродукції без належних на те документів. Окрім того, під час проведених заходів за фактом заволодіння шахрайським шляхом коштами одного з приватних підприємств в сумі 604 333 гривень було встановлено причетність до даних дій посадових осіб ПП м. Одеса. За даним фактом порушено кримінальну справу за ознаками злочину передбаченого ч. 4 ст 190 Кримінального кодексу України та проводиться подальша перевірка.


Переглядів: 3065
Поширень: 0