У с. Степанівка Вінницького району нещодавно відбулося урочисте відкриття дошкільного відділення в Степанівському НВК: ЗОШ I-IIIст.- ДНЗ.

Раніше тут функціонувало 2 навчальних заклади: Степанівська ЗОШ I-III ст. та ДНЗ «Орлятко», в якому перебувало 24 дитини в одній різновіковій групі.

В існуючому приміщенні дошкільного навчального закладу «Орлятко» відкрити додаткову групу було неможливо, так як дитяча установа перебувала в аварійному стані і проводити ремонтні роботи було недоцільним. Тож з метою економії коштів на утримання Степанівської загальноосвітньої школи та розширення мережі дошкілля, керівництвом району було прийнято рішення провести реорганізацію Степанівської ЗОШ I-III ст. в Степанівський НВК: ЗОШ I-III ст. - ДНЗ».

Протягом останніх трьох місяців проведено капітальний ремонт правого крила школи, класні кімнати школи переоблаштовано в 2 групи дошкільного відділення, зокрема відокремлено ігрові та спальні кімнати, встановлено внутрішні вбиральні, забезпечено водопостачання, а також придбано нові меблі: шафи, дитячі ліжка та інший інвентар.

У Вінницькому районі при сільській школі відкрили дві групи дошкільного відділення

З районного бюджету було виділено кошти в сумі 1 млн. 200 тис. грн.

Участь в урочистостях взяли народний депутат України Олексій Порошенко, головний спеціаліст відділу загальної середньої та дошкільної освіти Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олександр Лемещенко, голова Вінницької районної державної адміністрації Віктор Шмігель.

Депутат Порошенко подарував новоствореному закладу водонагрівач, який працюватиме завдяки сонячній енергії, що дозволить заощадити споживання електроенергії.



Переглядів: 3526
Поширень: 0