Про це повідомляє прес-служба  прокуратури Вінницької області.

Апеляційним судом Вінницької області задоволено позов прокуратури області до Головного управління Держземагентства, Реєстраційної служби Літинського районного управління юстиції Вінницької області та фермера про визнання незаконними наказів Головного управління Держземагентства у Вінницькій області. Зокрема щодо надання громадянці в оренду земельних ділянок для ведення фермерського господарства, визнано недійсними договори оренди землі, скасовано державну реєстрацію права оренди та зобов’язано повернути в розпорядження держави земельні ділянки загальною площею 175 га вартістю понад 1млн грн.

Ухвалою Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ від у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою фермера відмовлено.

Ухвалою Верховного Суду України у допуску до провадження Верховним Судом України справи за заявою фермера про перегляд зазначених рішень судів відмовлено.

Підставами задоволення позовних вимог прокуратури області стали порушення вимог Закону України «Про фермерські господарства», а також порушення законодавчо встановленої процедури набуття права оренди на земельні ділянки з метою ведення фермерського господарства.



Переглядів: 2727
Поширень: 0