Лапараскопічний хірургічний комплекс, придбаний коштом обласного бюджету в сумі майже 850 тисяч гривень, призначений для проведення оперативних втручань на органах черевної порожнини малоінвазивними методами.

Ще влітку, під час розгляду на сесії обласної Ради питання внесення змін до обласного бюджету, до голови обласної державної адміністрації звернулася голова постійної комісії з питань охорони здоров’я, курортів та здорового способу життя з проханням придбати для медичного закладу необхідне обладнання. А вже19 жовтня Хмільницька районна лікарня отримала хірургічний комплекс.

Як відзначив головний лікар медзакладу, для роботи з новим обладнанням на курсах у всеукраїнських сучасних високоспеціалізованих центрах підготовлено двох лікарів-хірургів. Навчання проходить також дитячий лікар-хірург.

На Вінниччині центральна районна лікарня отримала  лапараскопічний хірургічний комплекс

«Мені дуже приємно бути сьогодні тут, адже за підсумками півріччя Вінницька область заробила 25 млн. гривень, і було дуже важливо дати певний посил, аби засвідчити, що ми рухаємося вперед. Зрозуміло, що країна воює і є дуже багато питань та викликів, але ми виходимо з того, що галузь охорони здоров’я є базовою», - зазначив, спілкуючись з медичним персоналом ЦРЛ, Валерій Коровій.

На Вінниччині центральна районна лікарня отримала  лапараскопічний хірургічний комплекс

Керівник Хмільницької ЦРЛ Володимир Сивак та голова постійної комісії обласної Ради з питань охорони здоров’я Ніна Шумигора від імені колективу закладу висловили подяку очільнику Вінниччини за виконане зобов’язання. А відтак зауважили, що інвестиції в технології мотивують персонал та є суттєвим кроком вперед у розвитку установи.



Переглядів: 5743
Поширень: 0