У селі Довжок, що на Вінничині сьогодні відбулося освячення Храму Воздвиження Христа Господнього, побудованого за кошти благодійного Фонду Порошенка. У святі освячення взяв участь член Ради Фонду, народний депутат України Олексій Порошенко.

Сільська громада розпочала будівництво церкви ще у 2004 році, але за браком коштів роботи зупинили. Десять років віряни села чекали на власну духовну святиню. У 2014 році громада звернулася по допомогу до Фонду Порошенка. Проекти, які відроджують і посилюють християнські традиції та цінності українського народу завжди були одним з пріоритетних напрямків діяльності Фонду. На будівництво Храму Фондом виділено понад 800 тис. гривень. Уже за рік храм був добудований, а відсьогодні – й освячений.

У селі Довжок освячено Храм Воздвиження Христа Господнього, побудованого за кошти Фонду Порошенка

«Завдяки нашій допомозі свої Храми, а відтак і великі свята в своїх селах мають селища Іллівка та Заболотне. Також фонд допомагав у проведенні ремонту Храмів у селах Нетребівка, Городківка, Вільшанка, Тернівка. Але соціальна допомога не лише духовна. Ми будуємо та ремонтуємо не тільки Храми, а й школи, дитячі садочки, лікарні. Загалом на підтримку соціальних проектів лише в цьому році на Вінницьку область Фондом виділено майже 8 млн. гривень», - відзначив Олексій Порошенко.



Переглядів: 8075
Поширень: 0