Питання подальшої долі відділової лікарні станції Жмеринка постало на початку поточного року, коли із внесенням змін до Бюджетного кодексу фінансування залізничних лікарень, які досі утримувалися коштом державного бюджету, передано на обласний рівень. Таким чином медичний простір області поповнився ще чотирма закладами – в Козятині, Жмеринці, Вінниці та Вапнярці, тоді як обсяг фінансового ресурсу на утримання галузі охорони здоров’я регіону збільшено не було.

«Дуже гостро постало питання, як зберегти матеріально-технічну базу, трудовий колектив закладу і максимальною мірою використати той потенціал, який є. Зрозуміло, що немає ідеальних рішень, але ми шукали компроміс, і певною мірою він був знайдений», - відзначив голова облдержадміністрації Валерій Коровій.

У Жмеринці на базі залізничної лікарні функціонуватиме спеціалізована лікарня відновного лікування

За його словами, по Жмеринській відділковій лікарні прийнято рішення створити на базі однієї з частин майнового комплексу лікарню відновного лікування для пацієнтів із захворюваннями опорно-рухового апарату, яка фінансуватиметься з обласного бюджету. Ще одну частину вивільненого приміщення передбачається використати під розташування поліклінічного відділення центральної районної лікарні, яке в тому числі надаватиме послуги працівникам залізниці. Також на базі майнового комплексу буде відкрито заклад первинного рівня - амбулаторію сімейної медицини № 2 міста Жмеринки.

У Жмеринці на базі залізничної лікарні функціонуватиме спеціалізована лікарня відновного лікування

Голова облдержадміністрації оглянув приміщення медичної установи та ознайомився з обсягом робіт, які необхідно провести для повноцінного функціонування запланованих галузевих об’єктів.

У Жмеринці на базі залізничної лікарні функціонуватиме спеціалізована лікарня відновного лікування

«На сьогодні нам вдалося врегулювати ситуацію по цьому закладу. Ми збалансували видатки по заробітній платі, в лікарні запущено тепло. І крок за кроком ми будемо робити все для того, щоб зберегти тут робочі місця і дати поштовх для розвитку території», - підкреслив Валерій Коровій. Відтак зауважив, що нині планується прийняття окремої програми розвитку новоствореної лікарні відновного лікування.



Переглядів: 3566
Поширень: 0