Як ми повідомляли раніше, через незаконний видобуток піску на території Бирлівської сільської ради (Бершадський район), у жителів села почали руйнуватися будинки. Наразі задля об'єктивного досудового рослідування видобуток піску на даному кар’єрі припинено, повідомляє прес-служба прокуратури Віннницької області.

На даний час прокуратурою Бершадського району вживаються заходи щодо належного та якісного процесуального керівництва по кримінальному провадженню за фактом видобування піску на території Бирлівської сільської ради. Так, слідчим суддею повторно винесено ухвалу, згідно якої задоволено клопотання слідчого Бершадського РВ УМВС України у Вінницькій області, погодженого прокуратурою району, про накладення арешту на майно – земснаряд, яким здійснюється добування піску на території Бирлівської сільської ради.

Згідно ухвали слідчого судді, на період досудового розслідування, заборонено використання земснаряду на території Бирлівського родовища піску, у зв'язку з можливою втратою обстановки та подальшим руйнуванням будинків, що може перешкодити подальшому досудовому розслідуванню.

Крім того, прокуратурою Бершадського району направлено лист в Державну службу геології та надр України щодо функціонування піщаного кар'єру у с. Бирлівка, на земельних ділянках цільове призначення яких не змінено, та вжиття заходів за результатами позапланової перевірки службою щодо дотримання вимог законодавства про надра, яка була призначена під час досудового розслідування, в тому числі у зупинення дії дозволу на видобування піску.



Переглядів: 2322
Поширень: 0