31 жовтня в селищі Чечельник декілька сотень вірян та 65 священнослужителів з’їхалися на першу божественну літургію до новоутвореного монастиря, освяченого на честь Святого Архистратига Михаїла. Рішення про відкриття монастиря прийняв священний Синод Української Православної Церкви під головуванням Блаженнішого Митрополита Київського і всієї України Онуфрія.

Монастир Святого Архистратига Михаїла смт. Чечельник став четвертим жіночим монастирем УПЦ Вінниччини. Він утворений на базі парафії на честь Святого Архистратига Михаїла, де уже багато років здійснювало духовне й благодійне служіння сестринство. Сестри активно займалися соціальною роботою: доглядали немічних і хворих людей, готували їжу для нужденних і бідних.

На Вінниччині відкрився ще один жіночий монастир

Почесним настоятелем храму Святого Михаїла Архангела багато років був архімандрит Пімен (Старчак), який цього року прийняв постриг у велику схиму з ім'ям Іона та перебуває на спокої через хворобу. Своїм подвижницьким життям та молитвою Схиархімандрит Іона (Сторчак) згуртував біля себе велику парафію та багато вірян, які з’їжджалися до нього не лише з України, а й із ближнього зарубіжжя. 

Святкування очолив митрополит Тульчинський і Брацлавський Іонафан, який ввів настоятельку Архангело-Михайлівського монастиря Серафиму (Смагло) в сан ігумені та вручив їй наперсний хрест і дерев'яний ігуменський жезл.

На Вінниччині відкрився ще один жіночий монастир

Віднині Вінниччина матиме ще один Господній покров - безперестанну чернечу молитву в стінах в новоутвореної обителі, в якій уже сьогодні здійснює духовний подвиг близько півсотні сестер.

Загалом в області функціонує 25 монастирів 4-х конфесій. Зокрема Української Православної Церкви – дев’ять, з яких п’ять чоловічих та чотири жіночих.



Переглядів: 28977
Поширень: 0