Впродовж місячника добровільної здачі зброї громадяни здали в міліцію 98 одиниць зброї, яка знаходилася у них незаконно, в тому числі, була знайдена або отримана в спадок та відповідним чином не зареєстрована.

За словами начальника відділу дозвільної системи та ліцензування УМВС у Вінницькій області майора міліції Олега Кучера, протягом жовтня до підрозділів міліції громадяни добровільно здали 98 одиниць зброї, в тому числі, нарізної армійських зразків – 1, нарізної мисливської - 7, гладкоствольної - 78, газової- 6.

Крім цього громадяни здали 73 боєприпаси різного калібру, 3 снаряди та 14 мін часів Великої Вітчизняної війни.

Як приклад, житель Козятинського району добровільно приніс в міліцію пістолет «ТТ» калібру 7.62 мм. Чоловік пояснив, що знайшов зброю на сміттєзвалищі поблизу села.

А житель Вінницького району здав правоохоронцям обріз мисливської гладкоствольної рушниці «ІЖ-5», який знайшов в лісовому масиві під час збирання грибів.

Упродовж жовтня вінничани добровільно здали  майже сто одиниць зброї

Із добровільно зданої вогнепальної зброї та спецзасобів 75 одиниць зброї зареєстровано на громадян відповідно до чинного законодавства, 21 одиниця зброї передана на склад УМЗ УМВС для знищення та 2 одиниці зброї направлено на реалізацію в спеціалізовані заклади торгівлі.

Під час проведення місячника добровільної здачі незареєстрованої зброї за рахунок здачі зброї, боєприпасів які зберігались незаконно і підпадають під дію ст.263 КК України, звільнено від притягнення до кримінальної відповідальності 16 громадян.



Переглядів: 2919
Поширень: 0