У селі Стадниця Вінницького району відбулося довгоочікуване відкриття місцевого ФАПу. На урочистий захід завітали голова місцевої РДА Віктор Шмігель, головний лікар комунального закладу «Вінницький районний методичний центр первинної медико-санітарної допомоги» Вінницької районної ради Юрій Шеремета, очільник територіальної громади Владислав Яклюшин, представники громади.

У ФАПі створено комфортні умови для пацієнтів та медичного персоналу. Встановлено сучасне опалення, зовнішню та внутрішню системи водовідведення, забезпечено холодним та гарячим водопостачанням, облаштовано внутрішню вбиральню, замінено вікна на енергозберігаючі, викладено бруківку. Також очільник територіальної громади додав, що планується облаштувати подвір’я, озеленення квітами та кущами, встановлення дитячого майданчика.

У Стадниці після реконструкції відкрили фельдшерсько-акушерський пункт

Присутні відзначили важливість відкриття фельдшерсько-акушерського пункту, адже це дає можливість не тільки розвивати інфраструктуру населеного пункту, але й створити комфортні умови й додаткові зручності для пацієнтів.

Віктор Шмігель, звертаючись до громади села, привітав усіх із відкриттям оновленого ФАПу й наголосив, що сьогодні пріоритетними завданнями районної влади є розвиток соціальної сфери, зокрема, реконструкція приміщень освітніх та медичних закладів. «Незважаючи на низку перешкод, ми знаходимо можливості відкривати соціальні об’єкти у районі і працюємо задля покращення життя його мешканців. Нині на терені краю відремонтовано ряд шкільних та дошкільних закладів, оновлено матеріальну базу медичних та шкільних установ, задля покращення умов навчання та надання лікарських послуг. Жителі Стадниці активно співпрацюють із місцевою та районною владою й спільними зусиллями вирішують нагальні питання життя громади» - наголосив Віктор Шмігель.



Переглядів: 3447
Поширень: 0