За даними Департаменту соціальної політики облдержадміністрації, у Вінницькій області, з числа осіб, які перебували в зоні АТО, отримали статус учасника бойових дій 5490 осіб, інвалідів війни – 35 осіб.

На особливому контролі в профільному Департаменті перебуває 139 сімей загиблих (померлих, зниклих безвісти) під час проведення антитерористичної операції військовослужбовців. Сім’ям 97 загиблим встановлений статус «Члена сім’ї загиблого» та видано 198 посвідчення і 17 довідок неповнолітнім дітям про право на пільги, які надаються відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту». Сім’ям 42 загиблого статус не встановлено, у зв’язку з тим, що 3 чол. зникли безвісти, 13 чол. померли під час проходження військової служби, члени сімей 7 загиблих проживають в інших областях України та за її межами, сім’ї 8 загиблих чекають висновку Військово-лікарської комісії, по 11 загиблим проводиться збір документів для подання в ВЛК.

131 сім’ї загиблих осіб вже виплачена одноразова матеріальна допомога з обласного бюджету на суму 3 930 тис. грн.

Отримали поранення під час проведення антитерористичної операції в східних областях України – 429 та 38 особи, які отримали захворювання військовозобов’язаних, призваних із Вінницької області. 437 із них виплачена грошова допомога з обласного бюджету на суму 4 370 тис. грн.

За оперативною інформацією районних (міських) управлінь праці та соціального захисту населення області:

  • сім’ям загиблих учасників АТО надано 2 млн. 733,4 тис. грн. грошової допомоги, завезено 138 складометрів дров, житлом забезпечено 6 сімей;
  • учасникам АТО та їх сім’ям надано 2 млн. 895 тис. грн. грошової допомоги, завезено 3669 складометри дров.

Для оперативного вирішення соціальних питань та потреб учасників АТО та їх сімей в районних та міських управліннях соцзахисту створено моніторингові групи. На підставі актів огляду соціально - побутових умов їм надається соціальна підтримка, для чого залучаються громадські, релігійні, спонсорські організації та небайдужі громадяни.



Переглядів: 4094
Поширень: 0