Одночасно голова облдержадміністрації звернувся і до вінничан:
«Із покоління в покоління передається повчання святих отців: «Що не під силу людям, те під силу Господу Богу». Ми звертаємося до Бога із щирою молитвою та проханням допомогти подолати велику біду – злу хворобу.

Як кожна людина, так і кожне покоління має свій хрест. Нести його важко, але міцна віра та свята молитва додасть сил нам пройти свій шлях гідно.

Ніде в піднебесній Господь так не благоволить до віруючого і не чує їх так, як в храмі Божому, де здійснюється за спасіння людей Божественна Євхаристія.

У нас є найцінніший дар – свята віра, неоціненна сила – молитва і безмежна любов Божа, яка дає змогу нам просити прощення за гріхи, звертатися молитвою до Господа з проханням, знаючи, що молитви наші будуть почуті.

Саме тому, щиро прошу святої молитви до Господа нашого Ісуса Христа, духовенства та всіх мирян – рідних моїх земляків.

Нехай в Десниці та Божественній власті Христа перебуває весь наш Подільський край і вся Україна».


Для довідки:
8 листопада - день пам’яті Дмитра Солунського. Великомученик Дмитро - син римського проконсула в Солуні, який виховувався, як християнин. Коли помер його батько, імператор Максиміліан призначив Дмитра проконсулом Солунського регіону. Він мав оберігати область від ворогів та переслідувати християн, але Дмитро залишався істинним християнином, за що імператор посадив його в темницю. Великомученик пройшов страшні знущання, та був страчений, а тіло його було пронизано колами. Краплі крові Дмитра Солунського зцілювали людей від багатьох недугів, а з нетлінних мощів святого точилося благовонне миро.


Переглядів: 3243
Поширень: 0