Користуючись безпорадним станом літньої жінки та відсутністю її сина, неповнолітня зловмисниця викрала з їх будинку 2600 гривень. Гроші 17-річна зловмисниця витратила на косметику, одяг та продукти харчування.

Зникнення частини грошей зі схованки у шафі помітив 57-річний син літньої господарки будинку. За словами заявника, він попросив знайому подивитися за його лежачою матір’ю. Після того, як вона пішла, помітив зникнення частини заощаджень.

Як розповів начальник Гайсинського відділу поліції Олександр Сомик, опитавши 18-річну підозрювану, з’ясувалося, що поки вона сиділа з літньою жінкою, до неї приходили дві неповнолітні подруги. Одна з них – 17-річна учениця одного з ліцеїв сусіднього району виявилась причетною до крадіжки.

Поки подруги були зайняті з пенсіонеркою, зловмисниця вийшла до сусідньої кімнати та викрала зі схованки гроші. У скоєному дівчина зізналась та повернула майже 300 гривень. Решту грошей вона витратила на одяг, косметику та продукти харчування.

Не дивлячись на те, що дівчина неповнолітня, їй доведеться нести кримінальну відповідальність, адже за такого роду злочини відповідальність настає з 14 років.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст. 185 КК України (крадіжка). За такий злочин передбачено покарання до 3 років ув’язнення.



Переглядів: 3066
Поширень: 0