У порівнянні з початком 2015 року борги зменшились на 8,7 відсотка або на 1,2 млн. грн., у тому числі за листопад поточного року на 3,9 млн. грн. або на 24,2%.

Про це повідомляє Управління соціально-трудових відносин Департаменту соціальної політики ОДА.

Зазначене зменшення відбулося в основному через погашення заборгованості із заробітної плати на економічно активних підприємствах, які підпорядковуються ДАК «Автомобільні дороги України та повної її ліквідації на КП «Вінницяоблтеплоенерго».

У державному секторі економіки борги із виплати заробітної плати станом на 1 грудня 2015 року становили 1,2 млн. грн. на 4-х підприємствах-банкрутах: ДП «Браїлівський завод сокоморсовий, ДП «Чечельницький спиртовий завод», ДП «Тростянецький спиртовий завод», ДП ВІАЗ.

Щодо підприємств комунальної форми власності, то заборгованість із виплати заробітної плати на даний період зафіксовано у сумі 361,5 тис. грн., з них 85,6 % - це борги економічно активного підприємства КП «Відродження» (м. Козятин), 14,4% - підприємства-банкрута КП «Будтеплосервіс» Козятинської міської ради.

Станом на 1 грудня 2015 року заборгованості із виплати заробітної плати на підприємствах, що фінансуються з місцевих бюджетів не було.

В категорії підприємств-банкрутів у листопаді поточного року відбулося збільшення заборгованості із виплати заробітної плати до попереднього місяця на 274,2 тис. грн. або на 4,9 %. Борги зросли за рахунок збільшення заборгованості на ДП «Тростянецький спиртовий завод, ДП «Чечельницький спиртовий завод», ДП ВІАЗ та ПАТ «Південьзахідшляхбуд».

На економічно неактивних підприємствах області заборгованість по зарплаті залишилась незмінною – 1,0 млн. грн.



Переглядів: 3820
Поширень: 0