Працівники поліції спільно з представниками кримінально-виконавчої інспекції, центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, центру зайнятості, психологів та освітян провели урок на правову тематику для дітей. Увага організаторів заходу була спрямована на підлітків, які вже мають проблеми з законом.

Зустріч проводилась на базі центральної районної бібліотеки. Головна мета просвітницько-профілактичного заходу «Правопорушення та злочинність» – допомогти дітям адаптуватися у суспільстві, навчити їх поважати закон та виробити позитивну життєву стратегію.

Підліткам був продемонстрований відеофільм «Діти за гратами». По закінченню перегляду учасники обговорили протиправну поведінку підлітків у різних ситуаціях фільму та з психологом виконали тренінгові вправи в асоціаціях.

В Калинвці поліцейські навчали підлітків поважати закон

Поліцейські докладно розповіли підліткам про відповідальність за вчинення кримінальних і адміністративних правопорушень: види правопорушень, вік, з якого настає відповідальність, розміри штрафів і терміни ув’язнення за кожне окреме правопорушення.

Фахівці служби зайнятості надали в інформацію про можливості пошуку підходящої роботи та сприяння працевлаштуванню.

Організатори заходу переконані, що після таких зустрічей більшість проблемних підлітків зрозуміють найголовніше: вибір правильного життєвого шляху залежить від них самих, а конфлікт із законом може мати непоправні наслідки як для правопорушника, так і для його рідних.



Переглядів: 2484
Поширень: 0