Працівники поліції у жителів м. Жмеринка вилучили предмети схожі на гранати Ф-1, капсули, набої, порох та саморобний пристрій у формі пістолета.

Як розповів начальник Жмеринського відділу поліції Олександр Прозоровський, до поліції надійшла оперативна інформація, що 32-річний жмеринчанин за місцем проживання зберігає гранату. Під час санкціонованого обшуку у квартирі підозрюваного правоохоронці виявили поліетиленовий пакет з боєприпасом. За словами чоловіка, даний боєприпаси він прибав заради цікавості у свого знайомого за 1 000 гривень.

Під час огляду помешкання 36-річного товариша, у якого була придбана граната, працівники поліції у шухляді письмового столу виявили аналогічний предмет схожий на гранату Ф-1 та запал до неї. Чоловік пояснив, що боєприпаси йому привіз знайомий, який ніс службу в зоні АТО.

Боєприпаси вилучені та направлені на експертизу. Джерело походження та мету їх зберігання з’ясують слідчі.

Ще у одного 53-річного жителя м. Жмеринка оперативники виявили понад 250 металевих капсулів, 20 набоїв калібру 5,6 мм, металеву коробку із шротами, мисливський порох вагою понад пів кілограма та саморобний пристрій у формі пістолета. Усе це чоловік зберігав у власному гаражі. За його словами, всі ці речі належали його діду і зберігаються у нього з дитинства.

В Жмеринці в місцевих жителів правоохоронці вилучили арсенал зброї

Знахідку правоохоронці вилучили і направили на експертизу.

Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За такі правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

З метою запобігання нещасним випадкам з використанням зброї, вибухівки, випадкам втрати та крадіжок зброї працівники поліції радять громадян добровільно здати незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої. У такому випадку, особи звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності.

Протягом минулого року правоохоронними органами з незаконного обігу вилучено 97 одиниць вогнепальної зброї, з них: 4 автомата, 27 гвинтівок та карабіни, 44 пістолета, 16 обрізів мисливських рушниць, 6 саморобних пристроїв, майже 10 500 різнокаліберних набоїв, 53 гранати, 8,6 кг вибухових речовин, 79 одиниць холодної зброї.



Переглядів: 2931
Поширень: 0