5 січня на дорогах Вінницької області зазнали травмувань 11 місцевих жителів. Основна причина цих аварій – ускладнені погодні умови.

У Липовецькому та Тиврівському районах водії автівок під час гальмування на слизьких ділянках дороги допустили наїзд на пішоходів – 80-річну пенсіонерку та 45-річного чоловіка. Обоє потерпілі госпіталізовані у лікарні. У Жмеринському, Літинському районах та в м. Вінниці водії іномарок не впорались з керуванням та допустили зіткнення з іншими машинами.

Внаслідок автопригод минулої доби постраждали 11 мешканців області. Слідчими відділеннями поліції відкриті кримінальні провадження за ч. 1 ст.286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження). За такі правопорушення передбачені покарання до 3-х років обмеження волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на такий самий строк або без такого.

У зв’язку з погіршенням погодних умов та утворенням ожеледиці працівники поліції радять водіям неухильно дотримуватися правил дорожнього руху, бути максимально уважним і обережним під час керування автотранспортом, щоб у разі необхідності була можливість безперешкодно загальмувати, не створивши перешкод на дорозі іншим учасникам дорожнього руху, дотримуватися безпечного інтервалу та дистанції, не перевищувати швидкість, уникати ризикованих маневрів.

Напередодні Різдвяних свят поліція Вінниччини нагадує водіям, що керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння може привести до трагічних наслідків, як для самого водія, так і для оточуючих.



Переглядів: 2038
Поширень: 0