До початку нового навчального року на Вінниччині заплановано ввести в експлуатацію три загальноосвітні заклади. Зокрема школу-довгобуд у селі Зведенівка Шаргородського району, будівництво якої розпочато у 1991 році. Про це повідомив перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко.

"У 2015 році об’єкт був включений у програму Фонду регіонального розвитку, звідки було виділено 5 млн грн. Ще 1 млн 200 тис. грн виділено з районого бюджету. На сьогодні проведено повністю всі внутрішні комунікації, зроблена підлога, завершено утеплення зовнішніх стін, вставлено металопластикові вікна та двері. Залишилися лише внутрішні роботи. Якщо такі тепми будуть продовжені, то на 1 вересня 2016 року школу на 144 учні введуть в експлуатацію", - зазначив Андрій Гижко.

Крім того, заплановано цьогоріч завершити будівництво ще двох шкіл-довгобудів Вінницького району - у селі Сосонка та смт. Стрижавка.

"Школа у селі Сосонка – це один із найдовших довгобудів у Вінницькій області. Питання по ній стоїть більше 8 років. На сьогодні повністю збудовані стіни, накритий дах, вставлені металопластикові вікна Це буде школа базовою для 260 учнів, які навчаються поряд у Сосонській загальноосвітній школі, якій більше 100 років. Цього року також плануємо добудувати школу І-ІІІ ступенів у смт. Стрижавка. Відтак буде створено належні умови для забезпечення рівного доступу до якісної освіти 600 дітей. Освітній заклад відвідуватимуть і школярі двох сусідніх сіл, де відсутні школи", - зауважив посадовець.



Переглядів: 2786
Поширень: 0