Наприкінці 2015 року, завдяки субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво (придбання) житла для сімей загиблих військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції (постанова Кабінету Міністрів України від 20.05.2015 року № 348), було придбано однокімнатну квартиру в смт. Томашпіль для сім’ї Саванчуків.

Томашпільською районною державною адміністрацією були подані відповідні матеріали до Департаменту цивільного захисту облдержадміністрації для здійснення закупівлі житла жителю с. Яланець Томашпільського району Саванчуку Юрію Мироновичу, батьку Саванчука Віктора Юрійовича, який загинув в антитерористичній операції. Ключі від квартири батьки героя отримали перед Новорічними святами.

Довідка:

Вінничанин, уродженець Томашпільського району (с. Яланець) Саванчук Віктор Юрійович, 1993 року народження, загинув під час виконання військового завдання у Луганській області поблизу Северодонецька, від вогнепального поранення.

Під час виконання бойового завдання 10 липня 2014 року група спецпризначенців у кількості 10 осіб потрапила у засідку. Під час короткого бою троє наших військових поранено, а Віктор – загинув.

За словами військових командирів та бойових побратимів, Віктор був чесною і порядною людиною, справжнім патріотом своєї держави, який ціною свого життя врятував інших.



Переглядів: 2498
Поширень: 0