Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою, одного із начальників відділення державної автомобільної інспекції УМВС України у Вінницькій області, який у жовтні минулого року, дізнавшись від громадянина про те, що він має намір повернути посвідчення водія після закінчення терміну позбавлення прав керування транспортними засобами, за попередньою змовою з посередником, вирішив заволодіти грошовими коштами останнього в сумі 2500 грн шляхом підбурювання до замаху на давання неправомірної вигоди.

При цьому, правоохоронець висловив свої наміри про те, що отримані гроші через посередника передасть службовій особі Жмеринського центру надання послуг, пов’язаних з використанням автотранспортних засобів, у якості неправомірної вигоди у його інтересах за повернення посвідчення водія.

Таким чином, правоохоронець вчинив злочин, передбачений ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України, тобто підбурювання до надання неправомірної вигоди за вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує, обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища за попередньою змовою групою осіб.



Переглядів: 2084
Поширень: 0