14 січня у двох жителів Липовецького району правоохоронці вилучили близько півсотні набоїв різного калібру до нарізної вогнепальної зброї та штик-ніж.

Як розповів начальник Липовецького відділення поліції Василь Фіногенов, під час проведення санкціонованого обшуку у будинку 49-річного жителя одного з сіл району працівники поліції виявили 42 різнокаліберних набої до вогнепальної зброї. Боєприпаси чоловік зберігав в металевій коробці у шафі для одягу.

Набої вилучені та направлені на експертизу. Їх походження та мету зберігання з’ясують слідчі.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

У 48-річного жителя смт. Турбів під час поверхневого огляду оперативники вилучили штик-ніж. Холодна зброя направлена на експертизу. Відповідно до ч.2 ст.263 КК України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) чоловіку загрожує до 3-х років позбавлення волі.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до правоохоронних органів та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від адміністративної та кримінальної відповідальності. Якщо вам відомо про осіб, які незаконно зберігають ці предмети, прохання повідомляти за телефонами 59-33-29, 59-33-22 або 102.



Переглядів: 2258
Поширень: 0