З  5 січня 2016 року розпочато реєстрацію учасників пробного ЗНО на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти, яке триватиме до 30 січня 2016 року. Станом на 15 січня 2016 року всього зареєстровано на пробне ЗНО по області - 1652 особи. Найбільше зареєстровано учасників: м. Вінниці - 438; Шаргородський район - 123; Козятинський — 83; Бершадський - 75; Гайсинський - 68. Про це повідомила перший заступник Директора департаменту освіти та науки ОДА Олена Чорна.

За її словами, пробне ЗНО відбудеться, 2 квітня 2016 року — з української мови і літератури, 9 квітня 2016 року - з англійської мови, біології, географії, іспанської мови, історії України, математики, німецької мови, російської мови, фізики, французької мови, хімії.

«Регіональний центр у жовтні-грудні розповсюдив серед випускників 11- класів загальноосвітніх навчальних закладів інформаційні бюлетені, у яких висвітлена інформація про формат ЗНО-2016, пробне зовнішнє незалежне оцінювання та описаний алгоритм реєстрації на зовнішнє незалежне оцінювання. У листопаді - грудні 2015 року проведено інформаційно- роз’яснювальну роботу з питань організації та проведення зовнішнього незалежного оцінювання в 2016 році, у тому числі пробного ЗНО, серед громадськості у Вінницькій області, а саме: для випускників 11 класів (у 22 районах та містах обласного значення), класних керівників (у 6 районах), для директорів та їх заступників (у 8 районах), батьків (у 2 районах)» - зауважила Олена Чорна.

На сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти розміщена інформація про особливості проведення ЗНО 2016 року, характеристика сертифікаційних робіт, предмети тестування та терміни проведення, затверджений ВРЦОЯО порядок реєстрації осіб, які виявили бажання взяти участь у пробному зовнішньому незалежному оцінюванні в 2016 році.

Також посадовець повідомила, що мережу пунктів пробного ЗНО буде сформовано після завершення реєстрації на пробне ЗНО відповідно до кількості учасників.

Також на сайті ВРЦОЯО учасник, зареєстрований на пробне ЗНО, має доступ до on-line тестування.
Реєстрація осіб для проходження зовнішнього незалежного оцінювання здійснюватиметься з 1 лютого до 4 березня 2016 року.

Уже сформовано мережу пунктів реєстрації, у яких випускники минулих років та учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів зможуть отримати консультацію та технічну допомогу у формуванні реєстраційних документів. Пункти розміщено на базі вищих навчальних закладів: Вінницького інституту Університету «Україна», І Вінницького навчально-наукового інституту економіки Тернопільського національного економічного університету, Вінницького торговельно- економічного інституту Київського національного торговельно-економічного університету (з понеділка по п’ятницю з 8.30 год. по 16.30 год.).

Для успішної організації та проведення ЗНО в області ВРЦОЯО нині здійснюється уточнення списків працівників, які будуть залучатися до проведення зовнішнього незалежного оцінювання. До 15 квітня буде проведено навчання та інструктаж залучених працівників.



Переглядів: 2687
Поширень: 0