Сьогодні перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко разом із керівництвом Літинського району вручив сертифікати на новенькі автобуси «Мрія» літинським школам, які брали участь у конкурсному відборі інвестиційних проектів «Шкільний автобус».

Андрій Гижко  зазначив: «Сьогодні ми маємо подвійне свято: на завершення новорічно-різдвяного циклу Літинський район отримує п’ять нових шкільних автобусів. Не дивлячись на російську військову агресію,яка все ще триває,підриваючи нашу економіку,- реформи у державі продовжуються. Є розуміння влади,що саме сильними регіонами, сильними громадами може бути сильна і сама держава. У минулому році від області було подано 43 заявки на реалізацію подібних проектів, а в цьому ми вже маємо 115 заявок від територіальних громад вінницької області на реалізацію проектів за кошти державного бюджету. Від Літинського району надійшли заявки щодо енергозбереження,нових котлів у школах, каналізування м.Літин, тож усі нагальні проблеми будемо розглядати і обов’язково вирішувати».

Школярі Літинського району добиратимуться до навчальних закладів на нових шкільних автобусах

У свою чергу заступник голови Літинської РДА Валентина Захаревич щиро подякувала обласній державній адміністрації за підтримку у реалізації проекту загальною вартістю 5 млн 265 тис. грн. Співфінансування з районного бюджету становило 10% ( за умовами фонду регіонального економічного розвитку). «Ці автобуси будуть щодня перевозити дітей з 11 шкіл району. Наші економісти підрахували, що від реалізації даного проекту щорічна економія становитиме 400 тис. грн.» - зауважила вона.

Школярі Літинського району добиратимуться до навчальних закладів на нових шкільних автобусах

«Аби повністю забезпечити підвезенням учнів області потребно придбати 92 шкільних автобуси,- прокоментував Андрій Гижко.- На сьогодні ці послуги частково надають приватні підприємці , але це набагато дорожче для місцевих бюджетів. Наразі ми поставили собі за мету цьогоріч придбати, як мінімум, 70 автобусів. На даний час діє програма, яка фінансується 50% на 50% з державного та з районних бюджетів. Найбільшу зацікавленість проявили Ямпільський та Вінницький райони.  Незабаром відбудуться тендерні процедури і за три- чотири місяці ми розпочнемо купувати шкільні автобуси».



Переглядів: 3355
Поширень: 0