Прокуратурою Вінницької області здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні щодо ухилення від сплати податків одним із підприємств-виробників хімічних речовин Вінниччини на суму більше 3,3 млн грн, досудове розслідування якого проводиться слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у області.

Так, службовці підприємства при здійсненні діяльності за період з 01.01.2012 по 31.12.2014 шляхом імітування проведення фінансово-господарських операцій та незаконного формування податкового кредиту та валових витрат від підприємств з ознаками фіктивності ухилились від сплати податку на додану вартість в сумі майже 1 млн 930 тис грн та податку на прибуток підприємств в сумі 1млн 450 тис грн, що призвело до фактичного ненадходження до бюджету держави коштів в особливо великих розмірах.

Досудове розслідування триває, проводяться необхідні слідчі дії.

Додатково: згідно ч. 3 ст. 212 КК України передбачена кримінальна відповідальність за ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах - караються штрафом від п'ятнадцяти тисяч до двадцяти п'яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.



Переглядів: 1846
Поширень: 0