Про це  розповів голова комунальної організації «Обласний Фонд сприяння інвестиціям та будівництву» Володимир Бабошин.

Він, зокрема, зазначив: «Наш Фонд бере участь в реалізації таких регіональних програм:

  • Регіональна програма підтримки індивідуального житлового будівництва «Власний дім» на 2013-2016 роки;
  • Регіональна цільова програма будівництва(придбання) доступного житла у Вінницькій області на 2010-2017 роки;
  • Програма підвищення енергоефективності та зменшення споживання енергоресурсів у Вінницькій області на 2010-2015 роки;
  • Програма розвитку особистих селянських та фермерських господарств області на 2011- 2015 роки.
  • За період виконання цих програм Фондом було спрямовано на зворотній основі 65,6 млн.грн. кредитних ресурсів. Тобто гроші, які повертають позичальники , надходять до бюджетів різних рівнів на подальше рефінансування».

За словами посадовця, на виконання регіональної цільової програми будівництва доступного житла у Вінницькій області за п’ять років, починаючи з 2010, виділено 13,0 млн. грн. Це дало можливість ввести в експлуатацію та забезпечити житлом 74 сім’ї позичальників. Зокрема, 32 родини отримали житло в с. Ангрономічне, 7 сімей стали власниками осель в 8- квартирному житловому будинку в м.Шаргороді.

Вінницький обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву допоміг забезпечити житлом 74 родини

Крім того, за словами Володимира Бабошина, Фонд брав дольову участь у будівництві багатоквартирних житлових будинків по вулицях Тимощука та Чехова у місті Вінниця. Таким чином, 32 родин з числа працівників апарату обласної ради та структурних підрозділів ОДА забезпечені нині квартирами.

Всього з початку дії програми «Власний дім» за сприяння Фонду зведено 186 житлових будинків. Надано 180 кредитів терміном до 15 років під 3% річних.

Цьогоріч у планах Фонду - продовжити будівництво багатоповерхівок в місті Ямпіль, смт. Крижопіль, м. Бершадь, м. Погребище, та в смт Тростянець. Однак, це при умові наявності позичальників. Для цього необхідно залучити 8 мільйонів з обласного та місцевих бюджетів.

«Обласний Фонд сприяння інвестиціям та будівництву» планує також у 2016 році залучити кошти в обсязі 14,7 млн, в т.ч. 8,8 млн. грн. з державного бюджету та 5,9 млн грн. – з місцевих бюджетів.

«Серед очікуваних результатів – поліпшення житлово-побутових умов 792 сільських сімей, в тому числі: будівництво та добудува 66 житлових будинків, площею 5,28 тис. м.кв., реконструкція 36 помешкань громадян та забезпечення газифікацією і водогоном 690 садиб»,- зауважив Володимир Бабошин.



Переглядів: 16106
Поширень: 0