Понад 180 адміністративних протоколів, 105 з яких складені на батьків за неналежне виконання своїх обов’язків – такий результат проведення профілактичних заходів «Канікули».

З метою профілактики вчинення неповнолітніми адміністративних та кримінальних правопорушень, втягнення їх дорослими в антигромадську діяльність, негативних проявів серед молоді поліцейські, які працюють у сфері захисту прав дітей провели профілактичну операцію «Канікули».

В ході операції поліцейські задокументували 25 випадків, коли дорослі розпивали спиртні напої разом з підлітками, 7 неповнолітніх - за перебування в нетверезому стані у громадських місцях, 105 батьків притягнуто до відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків, 4 факти вчинення дітьми дрібного хуліганства, 11 фактів продажу неповнолітнім алкогольних напоїв і тютюнових виробів.

Особливу увагу поліцейські приділили місцям відпочинку неповнолітніх та відвідали 62 комп’ютерних клуби, 94 розважальних закладів та 106 інших місць відпочинку молоді.

До територіальних відділів та відділень поліції доставлено 10 дітей за вчинення адміністративних та кримінальних правопорушень, з них 4 перебували без догляду дорослих.

Загалом за час операції правоохоронці з роз’яснювальними бесідами відвідали понад 80 неповнолітніх, які перебувають на профілактичних обліках та 156 сімей Вінниччини, які перебувають в складних життєвих обставинах.



Переглядів: 2299
Поширень: 0