Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №117 «Про Єдиний державний автоматизований реєстр осіб, які мають право на пільги» (зі змінами) у Вінницькій області на обліку при управліннях праці та соціального захисту населення райдержадміністрацій, міських рад міст обласного значення перебуває 6032 учасники бойових дій та 77 інвалідів війни з числа учасників АТО. Про це сьогодні повідомив начальник управління організації заходів цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами і оборонної роботи Департаменту цивільного захисту ОДА Юрій Мельник.

Для ідентифікації вищезазначених осіб в базі Єдиного державного автоматизованого реєстру осіб, які мають право на пільги, внесені зміни, а саме: в електрону особову карту пільговика внесено абревіатуру «АТО».

Всім учасникам АТО, занесеним до вищезазначеного Реєстру, надаються пільги відповідно до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».

У Вінницькій області на обліку перебуває понад 6 тисяч учасників бойових дій

«Вінницька обласна державна адміністрація готова всіляко сприяти Міністерству охорони здоров’я України у створені такої єдиної системи, зокрема з використанням можливостей Вінницького Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України, який є одним з найпотужніших в Україні за матеріально-технічною базою та можливостями проведення відповідної ідентифікації та Вінницького обласного бюро судово- медичних експертиз, яке також має відповідні можливості, оскільки у попередні роки було проведено комплекс організаційних заходів щодо його належного матеріально-технічного забезпечення»,- запевнив Юрій Мельник.



Переглядів: 2582
Поширень: 0