Нетверезий водій під час зупинки його автівки екіпажом дорожньо-патрульної служби, вчинив супротив та розсік обличчя поліцейському. За фактом опору правоохоронцю відкрито кримінальне провадження.

Вчора екіпаж дорожньо-патрульної служби, який рухався для несення служби на стаціонарний пост у смт. Літин поблизу с. Рибаче намагався зупинити автомобіль "Фольксваген Пассат В-3", який їхав по всій дорозі, порушуючи правила дорожнього руху.

Вимогу поліції про зупинку порушник проігнорував, його вдалося зупинити лише біля с. Садове. Водій за зовнішніми ознаками та різким запахом алкоголю перебував у стані сп’яніння. Він вийшов з машини, але відмовився надати посвідчення водія та пройти перевірку на стан сп’яніння алкотестером. Отримавши відмову у залагодженні питання з інспектором дорожньо-патрульної служби, порушник головою завдав удару поліцейському в обличчя. В результаті правоохоронець отримав травму у вигляді розсіченої рани. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу поліції, яка задокументувала правопорушення.

За даним фактом внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками ч.2 ст.342 КК України (опір працівникові правоохоронного органу, під час виконання покладених на нього обов'язків щодо охорони громадського порядку)

Таке правопорушення карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк від трьох до шести місяців, або обмеженням волі на строк до чотирьох років, або позбавленням волі на строк до двох років.

Поліцейському у лікарняного закладі була надана медична допомога та накладено шви на місце розсічення обличчя.

П’яному водієві іномарки повторно було запропоновано пройти освідування на стан сп’яніння в медичному закладі, однак останній категорично відмовився, про що зазначено у відповідному акті медичного огляду.

На правопорушника складено адміністративні протоколи за кермування автомобілем у стані алкогольного сп’яніння за ст.130 КУпАП та без посвідчення водія за ст. 126 КУпАП.

З вини нетверезих водіїв у минулому році на Вінниччині скоєно 300 дорожньо-транспортних пригод, в яких загинуло 17 людей, 100 осіб отримали травми.



Переглядів: 2371
Поширень: 0