У місті Тиврів Вінницької області Служба безпеки України викрила схованку з гранатами та набоями. Співробітники спецслужби встановили, що боєприпаси належать місцевому мешканцю, засудженому чотири рази за розбій, нанесення важких тілесних ушкоджень та пограбування. Засоби ураження чоловік зберігав з метою продажу.

Про це повідомила прес-група УСБУ у Вінницькій області.

Щоб приховати справжні наміри, зловмисник з нібито благородними цілями намагався налагодити зв’язки серед волонтерів і місцевих організацій «народної самооборони».

На Вінниччині неодноразово судимий чоловік зберігав "законсервовані" гранати та набої, які планував продати

Під час обшуків правоохоронці вилучили у торгівця зброєю вісім гранат із запалами і велику кількість набоїв різного калібру. Боєприпаси були «законсервовані» від вологи в банках. Також співробітники СБ України вилучили 300 грамів амфетаміну і майже 10 кілограмів канабісу.

Слідчими Управління СБ України у Вінницькій області відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю)Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо повідомлення йому про підозру та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Після завершення судово-хімічної експертизи також планується відкрити провадження за ст. 307 (незаконне зберігання чи збут наркотичнихзасобів) Кримінального кодексу.



Переглядів: 2889
Поширень: 0