У Вінницькій академії неперервної освіти 27 січня змагались п'ять вчителів математики з різних районів області. Вони демонстрували свою педагогічну майстерність в рамках всеукраїнського конкурсу "Учитель року-2016".

Вони були кращими серед 23 конкурсантів, що взяли участь в номінації "математика" у відбірковому турі конкурсу.

Уроки проводили для студентів - майбутніх вчителів математики. Разом з конкурсантами вони "вивчали" математику за 11 клас. Свій підхід до проведення уроків показували на прикладі таких тем як: теорема про три перпендикуляри, піраміда, застосування похідної, показникові нерівності.

Найкращим вчителем математики журі визнало Ольгу Костенко - вчительку Гайсинської СЗОШ №4.

Друге місце - у вчителя математики з Тиврівського ліцею-інтернату Володимира Сидорука.

Задоволений рівнем підготовки учасників голова журі, завідувач кафедри екології, природничих та математичних наук, доктор сільськогосподарських наук, професор Олександр Мудрак.

«Ми бачимо, що вчителі досить потужно володіють інформаційними, новими інноваційними педагогічними технологіями, - каже він. - Вони інтенсивно використовують їх на своїх уроках. Всі наші конкурсанти проявляють креативність, індивідуальний підхід до кожного учня. Добре орієнтуються, коли застосувати роботу у групі, щоб діти максимально показали свої знання і працювали творчо»,- зазначив він.

Олександр Мудрак переконаний, що вінницькі вчителі цілком готові до дистанційної форми навчання в умовах епідемії, подібної до нинішньої. Однак, для цього необхідна відповідна технічна база. І не лише в умовах міста, але й села.

В цілому ж роботу конкурсантів оцінювало досвідчене журі. До його складу увійшли доктори і кандидати наук, професори, вчителі-методисти, переможець всеукраїнського конкурсу "Учитель року".

Обласні переможці усіх номінацій представлять Вінниччину на всеукраїнському рівні. Їх готуватиме команда досвідчених викладачів і методистів Вінниччини.

Доки обирають найкращого математика, підбито підсумки обласного конкурсу у номінації "історія" і "англійська мова".

Перше місце у номінації "історія" посів Ігор Усатенко з Ладижинської СЗОШ І-ІІІ ступенів №2. Переможцем у номінації "англійська мова" став Владислав Качур з гімназії № 6 м. Вінниця.

Переможці усіх номінацій представлять Вінниччину на всеукраїнському рівні.



Переглядів: 2201
Поширень: 0