Минулоріч на Вінниччині вдалося повернути до продуктивної зайнятості 32,3 тис. осіб. Про це повідомила в.о. директора обласного центру зайнятості Світлана Аляб’єва. 

Всього послугами служби зайнятості Вінниччини протягом 2015 року скористалося 80,8 тис. осіб, в числі яких понад 57% склали мешканці сільської місцевості - це найбільша кількість безробітних селян серед регіонів України.

Протягом року вдалося повернути до продуктивної зайнятості 32,3 тис. осіб або майже 40% від усіх, хто звернувся за пошуком роботи до центрів зайнятості області.

Серед загальної кількості працевлаштованих 28,0 тис. осіб мали статус безробітного і це четвертий результат у державі за чисельністю та другий за рівнем працевлаштування безробітних (36,4% до 31,0% у середньому по Україні).

За допомогою центрів зайнятості протягом 2015 року, навчились основам бізнесу, захистили свій бізнес-план та отримали одноразово допомогу по безробіттю 521 безробітний. В цьому числі і 25 вимушено переміщених осіб та 46 учасників антитерористичної операції на Сході України.

Протягом року за кошти служби зайнятості отримали професію та перенавчились або підвищили свою кваліфікацію 8,2 тис. чол. З числа осіб, що закінчили навчання працевлаштовано 98,5%.

Торік майже 40% вінничан, які зверталися до центрів зайнятості, знайшли роботу

На нові робочі місця з відшкодуванням роботодавцям фактичних витрат у розмірі єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування прийнято 770 осіб, з них 573 особи на нові робочі місця у пріоритетних видах економічної діяльності та 197 осіб, які потребували додаткових гарантій соціального захисту, на нові робочі місця.

Ситуація в країні вплинула на кількість вакансій, дані про наявність яких надійшли від роботодавців до укомплектування центрами зайнятості (у січні-грудні 2015 року 33,9 тис. вакансій і це на 7,0% менше відповідного періоду 2014 року).

Служба зайнятості активно співпрацює з органами влади та місцевого самоврядування, з численної армією роботодавців і з профспілками, намагаючись ще раз звернути увагу усіх зацікавлених сторін влади на проблему зайнятості в області. А зараз, з появою нових категорій, що потребують особливого соціального захисту (це вимушено переміщені особи та учасники АТО), розширилось коло точок дотику з громадськими організаціями та волонтерами.

«Основне завдання поточного року, - зауважила Світлана Сергіївна, – це активація поведінки безробітного і зміна ідеології в роботі з клієнтами відповідно до їх потреб. державною службою зайнятості розпочато в усіх регіонах дослідну апробацію антикризового Регламенту роботи центів зайнятості щодо задоволення потреб клієнтів (алгоритму дій та виконання функцій), яка триватиме до 1 березня поточного року. Згідно роботи за новою схемою Регламенту підноситься роль та відповідальність керівника базового центру зайнятості в управлінні персоналом та контролі якості. Функції фахівців центру зайнятості в кожному секторі – мають бути універсальними. Планується чіткий оновлений функціонал підрозділів по роботі з роботодавцями. Як гарантія правильності підходів у роботі - якісний технологічний контроль та моніторингові візити до базових центрів зайнятості. Роль регіональних центрів зайнятості має змінитись як ефективного комунікатора з крупними, середніми роботодавцями та відомими підприємцями».



Переглядів: 2593
Поширень: 0