За ініціативи очільника фракції «Блок Петра Порошенка – «Солідарність» у Вінницькій обласній раді, керівника Хмільницького районного осередку партії Олександра Крученюка у Хмільник відбувся перший місцевий краєзнавчий конкурс «Благодатна Хмільницька земля».

За словами депутата, «серед учасників конкурсу були і відомі краяни і краєзнавці-початківці. Наприклад, Світлана Бондар із села Курилівка понад 45 років пише історію свого села. Євген Козюк – автор досліджень минулого села Чеснівки. Вікторія Кісіль з Качанівки зібрали легенди про своє село. Дарина Вегера записала розповідь про чудодійну криничку Малого Митника. Зоряна Коломійчук розповіла про Деркачове озеро в Порику. Було багато й інших цікавих учасників».

За ініціативи Олександра Крученюка у Хмільнику відбувся краєзнавчий конкурс «Благодатна Хмільницька земля»

За підсумками конкурс, перше місце посів Сергій Романюк, друге  розділили Василь Маринич і Микола Дорош, а третє – Ніна Кравчук-Овчарук і Микола Загородній.

«Головною метою конкурсу було не просто дослідити історію рідного краю, а й залучити до цієї роботи молодь – нам це вдалося, це і є головне досягнення. Бо сьогодні як ніколи потрібне патріотичне виховання», - підсумував Олександр Крученюк, який забезпечив грошові премії та солодкі подарунки конкурсантам.



Переглядів: 3693
Поширень: 0