У Калинівці поліцейські затримали двох рідних братів, які з консольно-козлових кранів деревообробного підприємства зрізали багатожильний мідний кабель. Правоохоронцями доведено причетність зловмисників до скоєння трьох злочинів.

Як розповів начальник Калинівського відділення поліції Петро Скічко, підозрюваних поліцейські затримали на місці злочину. Ними виявились двоє рідних братів віком 28 та 32 років. Жоден із зловмисників не притягувався до кримінальної відповідальності.

Затримані зізнались у крадіжці. Знаючи, що підприємство тимчасово не працює, вони проникли на охоронювану територію експериментального заводу та за допомогою слюсарних інструментів демонтували 46 метрів багатожильного кабелю з консольно-козлових кранів.

З викрадених дротів вони знімали ізоляцію та здавали кольоровий метал у пункти прийому металобрухту. У такий спосіб зловмисники вирішили поліпшити свій матеріальний стан.

Як з’ясувалось, вони не вперше «відвідували» територію заводу. Наприкінці минулого року зловмисники демонтували більше 60 метрів кабелю, завдавши підприємству збитків на десятки тисяч гривень.

За даним фактом відкрито три кримінальних провадження за ч.3 ст.185 КК України (крадіжка). Відповідальність за такий підзаробіток – позбавлення волі на строк до шести років.



Переглядів: 2142
Поширень: 0