Для учнів загальноосвітніх шкіл області вимушені канікули, викликані епідеміологічною ситуацією, завершились, і сьогодні в навчальних закладах Вінниччини розпочався другий семестр навчання.

Про це 1 лютого під час щотижневої оперативної наради під головуванням керівника області Валерія Коровія повідомив заступник голови – директор Департаменту освіти і науки ОДА Ігор Івасюк.

Не вийшли на навчання лише 34 школи регіону: 32 – у Немирівському районі, де учні перебуватимуть вдома ще тиждень, та по одній школі в Оратівському та Томашпільському районах – ці заклади приступлять до навчання 4-5 лютого. На вимушених канікулах залишаються поки ще 24 дитячі садки області.

Як відзначила директор Департаменту охорони здоров’я ОДА Людмила Грабович, динаміка захворюваності на території області почала знижуватися. «Якщо тиждень тому в нас захворюваність була на 22 % вище епідпорогу, то сьогодні – на 8,5 %. Набагато нижчий рівень госпіталізації людей, удвічі менше з діагнозом пневмонія», - повідомила Людмила Грабович.

Попри зниження рівня захворюваності, питання профілактики перебуває на особливому контролі. Тому до всіх закладів масового перебування людей вимогою залишається дотримання належних санітарних та температурних норм.



Переглядів: 2660
Поширень: 0