В 2016 році 7 тисяч кілометрів місцевих доріг планують передати на обслуговування на обласний рівень. Представники влади розглядають питання по створенню підприємства, підпорядкованого ОДА, яке забезпечуватиме утримання доріг.

Про це під час прес-конференції 1 лютого повідомив заступник голови Вінницької облдержадміністрації Василь Броварник.

«Питання утримання доріг в області є досить проблемним. Крім комунальних доріг, яких більше 16 тис. км, 9 доріг - державного підпорядкування. Дороги державного підпорядкування діляться на дороги державні та дороги місцевого значення. По області 7 тис. кілометрів місцеві дороги і 2,5 тис. км – дороги державного значення. На даний час держава приймає рішення щодо передачі місцевих доріг (7 тис. км) на обслуговування на обласний рівень», - повідомив Василь Броварник.

7 тис. кілометрів доріг Вінниччини передадуть на обслуговування області

«Ми напрацьовуємо матеріали по створенню обласного підприємства. При передачі таких доріг, яке буде належати до сфери правління облдержадміністрації і буде забезпечувати утримання дорожньої мережі і придорожніх смуг», - повідомив заступник голови ОДА.

За словами посадовця, Служба автомобільних доріг вже провела інвентаризацію райавтодорів і Вінниччина готова до прийняття доріг на місцевий рівень.

«Ми готові більш ефективно забезпечити їх обслуговування, але окрім доріг, потрібно передати і можливість їх утримання, відповідний ресурс», - зазначив В. Броварник.

Проте, В. Броварник відмічає, що в 2016 році на утримання доріг виділяються не великі суми: на комунальні дороги передбачено 200 млн. гривень, і на державні дороги – більше як 200 млн. гривень, хоча відповідно до розрахунків, всього потрібно 1, 5 млрд. гривень.



Переглядів: 2474
Поширень: 0