1 лютого 2016 року в Глибочанській СЗШ І-ІІ ст, Тростянецького району, відбулося відкриття меморіальної дошки односельчанину, випускнику школи, учаснику АТО, який трагічно загинув 31 січня 2015 року під час артилерійського обстрілу під смт. Чернухіно Попаснянського району Луганської області - Черепасі Олександру Івановичу.

В заході взяли участь вдова загиблого - Валентина Павлівна, рідні, близькі, бойові побратими Олександра Черепахи, голова районної ради Ю.Ф.Солодкий, заступник голови райдержадміністрації В.Г.Задорожний, сільський голова В.Г.Горбань, керівник ПОП «Зоря» С.О.Тирса, голова ГО «Спілка учасників АТО Тростянецького району» О.П.Яковишин, волонтери благодійного фонду «Тростянеччина», представники Тростянецького районного об’єднаного військового комісаріату, учнівський та педагогічний колектив навчального закладу та жителі громади.

Вчора на Вінниччині відкрили меморіальну дошку Олександру Черепасі, який загинув на Луганщині

Обряд освячення меморіальної дошки здійснив настоятель храму Безсрібників Косми і Деміана протоієрей Української православної церкви Київського патріархату Валерій Кушнір.

Також в залі бойової слави школи відбулася тематична лінійка пам’яті героя-земляка. Меморіальну дошку встановили та відкрили Олександру його бойові побратими.

Олександр Черепаха з меморіальної дошки щодня зустрічатиме і проводжатиме поглядом учнів, нагадуватиме кожному з нас, що він поклав життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.

Для довідки:

Народився Черепаха Олександр Іванович 25 березня 1970 року у селі Скибинці Тростянецького району. Після закінчення школи 1985 році вступив до Крижопільського СПТУ № 9. З 1988 по 1990 рік проходив службу в Армії. З 1991 по 1992 рік працював електромонтажником СПМР – 67 м. Вінниця. З 1993 по 2015 рік працював у місцевому господарстві ПОП «Зоря» електриком, механізатором. У зону АТО був призваний 21 серпня 2014 року.
Посмертно нагороджений орденом «За мужність» III ступеня, а також церковною нагородою «За жертовність і любов до України». На честь Олександра Черепахи названо поле та встановлено пам’ятний знак.



Переглядів: 2858
Поширень: 0