Шахраї від імені керівників фіскальної служби пропонують „звільнення” від податкової перевірки

Протягом останнього часу на території Вінницької області поновилися факти шахрайських дій від імені керівників територіальних підрозділів Державної фіскальної служби. Про це повідомляє відділ власної безпеки при Головному управлінні Державної фіскальної служби у Вінницькій області Головного управління власної безпеки Державної фіскальної служби України. Одна з  найпоширеніших схем, за якою діють шахраї: невідомі особи телефонують підприємцям, в переважній більшості на номери телефонів розміщені в мережі Інтернет, та, представляючись співробітниками територіальної податкової інспекції, в категоричній формі вимагають, щоб власник або керівник підприємства зателефонував начальнику відповідної податкової інспекції на телефонний номер мобільного зв’язку, який залишає зловмисник.

Зателефонувавши за вказаним номером, підприємець розмовляє з начебто  керівником територіальної податкової інспекції, від якого дізнається, що його підприємство  нібито потрапило в список суб’єктів господарювання, які найближчим  часом будуть перевірятися податковою інспекцією. При цьому, псевдокерівник податкової повідомляє співрозмовнику, що за відповідну грошову «винагороду», яку необхідно перерахувати на картковий рахунок банківської установи, вказану перевірку проводити не будуть. Для перерахунку грошових коштів шахраї надають реквізити рахунку та банківської установи.

Вказана схема не єдина, що використовують шахраї у своїх протиправних оборудках, які дискредитують як Державну фіскальну службу в цілому, так і окремих керівників територіальних підрозділів.  При цьому шахраї, як правило, розраховують на небажання ошуканих повідомляти правоохоронні органи про такі випадки. Адже їм, по суті, необхідно зізнатися в своїх протиправних діях. А це може мати як правові наслідки, так і вплинути на зміну стосунків з бізнес- партнерами.  

У разі встановлення подібних фактів, відділ власної безпеки просить суб’єктів господарювання негайно повідомляти на телефон „довіри” ((0432) 660205) для вжиття необхідних заходів для викриття шахраїв.



Переглядів: 2324
Поширень: 0