3 лютого працівники козятинської поліції у магазині мобільного зв’язку затримали місцевого жителя. У магазині нетверезий чоловік безпричинно почав сваритися на продавчинь, і вони викликали правоохоронців. У затриманого в кишені вилучили близько 30 набоїв калібру 5,6 мм.

У Козятині нетверезий чоловік в приміщенні магазину мобільного зв’язку безпричинно почав сваритися та погрожувати продавцям закладу. Ті, в свою чергу, натиснули на кнопку виклику охорони та викликали поліцію. На вимогу охоронців залишити приміщення чоловік не відреагував і накинувся на них з кулаками. Вгамували хулігана за допомогою кайданок.

Затриманим виявися 40-річний раніше судимий місцевий житель. Під час огляду у кишені його куртки працівники поліції виявили 26 патронів калібру 5,6 мм. За словами правопорушника, боєприпаси він знайшов, коли шукав металолом. Залишив собі, щоб зробити грузила і використовувати під час риболовлі.

За появу у громадських місцях у п’яному вигляді правопорушника притягнули до адміністративної відповідальності, а за зберігання боєприпасів слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами). За таке правопорушення передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років.

Нагадуємо, що громадяни, які добровільно звернуться до правоохоронних органів та здадуть свою незареєстровану зброю та бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої, звільняються від кримінальної відповідальності.



Переглядів: 2550
Поширень: 0