Сьогодні, 10 лютого, в приміщенні облдержадміністрації під головуванням першого заступника голови ОДА Андрія Гижка відбувся збір керівного складу цивільного захисту області.

«Співпраця органів державної влади з представниками органів місцевого самоврядування та ДСНС запорука спільного успіху» - наголосив у вступному слові Андрій Гижко, - «2015 рік в порівнянні з 2014 роком мав кращі показники, адже вдалося спільними зусиллями домогтися чимало позитивних моментів. Але все ж залишається ряд проблемних питань, зокрема питання техногенної небезпеки, природних надзвичайних ситуацій, оскільки існує ряд критеріїв, не залежних від нас - особливо це стосується кліматичних умов».

Про зроблену роботу у минулому році та про плани на поточний рік доповів на засіданні директор Департаменту Цивільного захисту Вінницької ОДА Сергій Вовченко. За його словами у 2015 році робота Департаменту була спрямована у двох пріоритетних напрямках: «Підготовка органів управління до дій в умовах загрози, чи виникнення надзвичайних ситуацій та запровадження заходів щодо попередження виникнення надзвичайних ситуацій. Резервний фонд обласного бюджету на 2015 рік становив – 11 млн. 800 тис. грн., що склало майже 0,4 % від доходів загального фонду обласного бюджету на 2015 рік.»

У Вінниці підвели підсумки роботи підсистеми цивільного захисту області

За словами начальника Головного управління ДСНС України у Вінницькій області Руслана Шевчука минулого року на території Вінницької області виникло 5 надзвичайних ситуацій, збитки становили майже 5 млн. грн. Зареєстровано 2662 пожежі, врятовано матеріальних цінностей на суму 178 млн. 964 тис. грн.

У Вінниці підвели підсумки роботи підсистеми цивільного захисту області

«У 2015 році актуальним було питання лісових пожеж та загоряння сухої трави. Характерними причинами пожеж стали випалювання сухої рослинності, порушення правил та недотримання заходів пожежної безпеки. На території області зареєстровано 11 лісових пожеж - площею 36 га., 36 пожеж на сільських угіддях - площею 97 га., 460 загорянь сухої трави та сміття - площею 365 га. і 8 пожеж на торфовищах - площею 5,5 га. Головним управлінням ДСНС постійно проводяться заходи моніторингу попередження ліквідації пожеж природи та екосистеми» - наголосив Руслан Шевчук.

У Вінниці підвели підсумки роботи підсистеми цивільного захисту області

Відповідно до розпорядження голови облдержадміністрації Валерія Коровія у м.Шаргород минулого року було створено обласну мобільну групу для забезпечення реагування надзвичайних ситуацій техногенного характеру, також подібні групи були створенні у всіх районах області.

«Протягом 2015 року на території Вінницької області було розгорнуто понад 201 пункт обігріву, з них 6 пересувних пунктів від Головного управління ДСНС та 195 від організацій. Допомогу отримали більше 500 осіб», - резюмував свою доповідь Руслан Шевчук.



Переглядів: 2853
Поширень: 0