Працівники Гайсинського відділу поліції затримали двох шахраїв, жертвами яких стали шестеро місцевих жителів. Одні з потерпілих віддали гроші за працевлаштування за кордоном, інші – повірили псевдопрацівнику банку та надали персональні дані, після чого з їх рахунків зникли гроші.

В рамках оперативно-профілактичного відпрацювання Вінницької області працівники Гайсинського відділу поліції встановили та затримали двох шахраїв, які ошукали шістьох місцевих жителів.

Як розповів керівник гайсинської поліції Олександр Сомик, одна з затриманих - раніше судима за шахрайства жителька Немирівського району. Під приводом швидкого оформлення документів для працевлаштування за кордоном жінка виманила гроші у 3-х місцевих жителів. За фактами шахрайств відкриті кримінальні провадження. Правопорушниці загрожує покарання до 3-х років ув’язнення.

Іншого шахрая, жертвами якого стали ще троє жителів району, правоохоронці затримали в Вінниці. Представившись працівником банку, чоловік дізнавався у власників рахунків персональні дані та ПІН-коди карток, після чого знімав з них гроші. Слідчим відділом поліції відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст. 190 Кримінального кодексу України (шахрайство). Затриманому оголошено про підозру. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді арешту. Зловмиснику загрожує до 8 років ув’язнення.

Поліція вкотре закликає громадян бути обачними та недовіряти незнайомим людям. Якщо невідомі під різними приводами просять перерахувати чи віддати гроші – не гайте часу, звертайтеся до поліції. Пам’ятайте, вберегтися від шахраїв допоможе лише власна пильність і обережність.



Переглядів: 1937
Поширень: 0