Поліцейські управління карного розшуку затримали злочинну групу з чотирьох осіб за підозрою у скоєнні тридцяти крадіжок на території області. На сьогодні зловмисникам оголошено про підозру у дванадцяти злочинних епізодах.

Як розповів заступник начальника ГУНП у Вінницькій області Олександр Глянько, заяви про викрадення обладнання зі станцій стільникового зв’язку почали надходити до працівників поліції з вересня минулого року.

Правоохоронці вийшли на слід зловмисників оперативним шляхом. Встановлено, що крадії проникали до станцій шляхом зламу замків. Викрадали акумуляторні батареї, кондиціонери, інше обладнання. Злочинці пересувалися на кількох автомобілях.

На Вінниччині затримано злочинців, які обкрадали станції стільникового зв'язку

Під час чергової крадіжки працівники поліції затримали зловмисників на гарячому. Затримані - четверо жителів Вінницького району, раніше притягувались до кримінальної відповідальності за скоєння аналогічних злочинів.

На сьогодні двоє осіб перебувають під арештом. Підозрювані зізнались у скоєному та вказали місця, де ховали викрадене. Частину викраденого майна зловмисники встигли збути.

Серед вилучених поліцейськими речових доказів - акумулятори, кондиціонери «Тошиба», які були зняті з вишок мобільного зв’язку, а також ряд інших речей, добутих незаконним шляхом. За попередніми даними розслідування, на рахунку зловмисників близько трьох десятків подібних крадіжок. За 12 фактами зловмисникам оголошено про підозру.

На Вінниччині затримано злочинців, які обкрадали станції стільникового зв'язку

Наразі їх перевіряють на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території інших областей.

За фактом крадіжок відкрито кримінальні провадження за ч.3ст. 185 КК України (крадіжка, поєднана з проникненням у приміщення чи сховище, що завдала значної шкоди), що передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років.



Переглядів: 2525
Поширень: 0