Прокуратурою Вінницької області направлено до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за підозрою жителя одного з районів області, у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. ч. 1, 2 ст. 204 КК України.

Досудовим слідством установлено, що протягом минулого року, схильний до легкої наживи чоловік, придбав обладнання для виготовлення алкогольних напоїв, приховано розмістив його в підсобному приміщенні свого помешкання, не маючи при цьому відповідної ліцензії, виготовляв у великій кількості алкогольні напої.

На початку 2016 р. був викритий працівниками податкової міліції, які під час проведення санкціонованого обшуку домоволодіння виявили та вилучили обладнання та сировину для виробництва алкогольних напоїв (1035 упаковок з зображенням торгових марок відомих брендів ємністю по 2 л та 36 упаковок ємністю по 3 л, а загалом 2178 л незаконно виготовлених алкогольних напоїв).

Згідно висновку експерта вказані напої не відповідають ДСТУ, неякісні та можуть бути небезпечними для вживання.

За вчинення вказаних злочинів передбачена відповідальність у вигляді штрафу у розмірі до 170 тисяч гривень з конфіскацією незаконно виготовленої продукції та обладнання для її виготовлення.



Переглядів: 2073
Поширень: 0