Старшого дільниці Жмеринського будівельного монтажно-експлуатаційного управління філії Південно-західної залізниці затримали під час отримання хабара в службовому кабінеті. Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

До працівників Управління захисту економіки (УЗЕ) Національної поліції у Вінницькій області звернувся підприємець та повідомив, що за надання в оренду земельної ділянки у нього вимагають грошові кошти.

Військовою прокуратурою Вінницького гарнізону Центрального регіону України відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Для отримання в оренду земельної ділянки, що знаходиться на утриманні підприємства, підприємець звернувся до будівельного монтажно-експлуатаційного управління (БМЕУ). Посадовець погодилась виділити бізнесмену ділянку, однак зажадала отримати 4,5 тисяч гривень "винагороди".

В Жмеринському районі щоб отримати в оренду земельну ділянку з підприємця вимагали 4,5 тис. грн.

25 лютого працівники УЗЕ Національної поліції, прокуратури та УСБУ у Вінницькій області затримали 28-річного виконроба в момент отримання хабара.

У службовому кабінеті правоохоронці вилучили 4,5 тисячі гривень, отриманих від чоловіка.

На даний час вирішується питання про затримання правопорушниці в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та оголошення їй про підозру.

За отримання неправомірної вигоди передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5-ти до 10-ти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3-х років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.



Переглядів: 2447
Поширень: 0