Кошти обласного бюджету на умовах пільгового кредитування надавались дрібним сільгоспвиробникам для інвестування в розвиток їх підприємств. Так, за словами директора Департаменту агропромислового розвитку ОДА Миколи Неїлика, реалізовувалась Програма підтримки розвитку особистих селянських та фермерських господарств.

«Програмою скористалися 29 суб’єктів господарювання, з яких 4 особистих селянських господарства, 20 фермерських господарств та 5 сільськогосподарських обслуговуючих кооперативів. Загальна сума кредитних коштів, яка була виділена на ці цілі становила біля 4,5 млн. грн.»,- зазначив він.

Торік область виділила понад 4,5 млн. грн. на підтримку особистих селянських та фермерських господарств

В рамках обласної Програми проводилось також відшкодування вартості закуплених доїльних установок та придбаного холодильного обладнання для зберігання молока фізичним особам, які утримують п’ять і більше корів.

Таке відшкодування отримало 41 домогосподарство на суму 133,7 тис. грн.

В поточному році прийнята Програма на 2016-2020 роки. В обласному бюджеті на 2016 рік передбачено 2 млн. грн. на їх фінансування, зокрема 1 млн. грн. виділено на кредитування фермерських господарств та ще 1 млн. грн. на відшкодування вартості закуплених доїльних установок та придбаного холодильного обладнання для зберігання молока фізичним особам які утримують трьох і більше корів.



Переглядів: 2552
Поширень: 0