З 1 липня в кожному районі Вінниччини запрацюють бюро правової допомоги. Такі установи будуть створені у м. Ладижин та селищі Вапнярка. Про це повідомила директор Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Вінницькій області Світлана Маліновська під час що понеділкової наради в ОДА.

«З першого липня в Україні запрацюють понад 400 бюро правової допомоги, які обслуговуватимуть громадян. Вони будуть створенні в кожному районі, як відокремленні структурні підрозділи центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. На Вінниччині бюро правової допомоги хочемо створити також у м. Ладижин та в селищі Вапнярка. Оскільки мобільні пункти прийому громадян, які діють на сьогоднішній день показали, що кількість звернень громадян тут надзвичайно велика», - зауважила Світлана Маліновська.

На Вінниччині запрацюють Бюро правової допомоги

За її словами, бюро діятимуть на базі управлінь юстиції, які ліквідуються. До їх основних функцій належатиме активне правопросвітництво на рівні кожної територіальної громади, точка доступу до електронних сервісів Мін’юсту, а в подальшому - до всіх державних електронних сервісів, надання юридичних консультацій та прийом звернень щодо надання безоплатної вторинної правової допомоги, безпосереднє здійснення представництва інтересів клієнтів в суді.

Світлана Маліновська також зазначила: «Для того, щоб пришвидшити надання безоплатної правової допомоги, у тих районах, де мало адвокатів, наприклад, у Бершадському та Барському, здійснюватимуть представництво інтересів громадян в суді по малозначних справах працівники центру БПД».



Переглядів: 2594
Поширень: 0