В ході діалогу були підведені підсумки реалізації перших етапів проекту, а також окреслені пріоритетні завдання на найближче майбутнє.

Керівник проекту – Таня Забуковець – високо оцінила потенціал Вінницької області, яка з перших днів роботи програми продемонструвала здатність адаптувати соціально-економічну інфраструктуру у відповідності до вимог часу, які продиктовані світовими стандартами державного та регіонального управління. «Вінниччина як пілотний регіон проекту стає взірцем для всієї України», - визнала пані Забуковець.

На думку європейського експерта, пріоритетним напрямком співробітництва в рамках проекту має стати створення програми супроводження і підтримки іноземного інвестора – як чинника економічної інтеграції регіону в континентальну інфраструктуру. «Добробут населення – вищий пріоритет, але покращення соціальних умов напряму залежить від економічного зростання», - зауважила пані Забуковець.

Інші учасники групи – експерти з питань політики регіонального розвитку Юрій Третяк, Олег Левченко та Василь Крашевський – акцентували увагу на конкретних аспектах реалізації проекту в умовах Вінницького регіону.

Спростовуючи побоювання представників ЄС щодо можливості негативного впливу політичної ситуації в державі на регіональний розвиток, голова облдержадміністрації Олександр Домбровський запевнив: «Пріоритет економіки над політикою – принцип, який дозволив Вінниччині стабільно і динамічно розвиватися». Відповідно, були опрацьовані нові механізми взаємодії регіональної і центральної влад. Зокрема, найближчими днями буде підписано низку угод про співробітництво - між обласною владою і Кабінетом Міністрів України, Агенцією з інновацій та інвестицій, Національним космічним агентством. На думку Олександра Домбровського, запровадження договірного алгоритму взаємодії різних владних структур дозволить кардинально підвищити рівень відповідальності і ефективності управлінського процесу.

«Ми не ігноруємо й громадські ініціативи, спрямовані на розвиток регіону», - додав голова облдержадміністрації, розповівши про щойно створену Стратегічну раду розвитку Вінниччини. Ця структура сприятиме реалізації амбітних планів просування регіону в загальноукраїнському масштабі шляхом координації зусиль місцевої і центральної влади, громадськості й бізнесу. «Ми розраховуємо, що Вінниччина буде активніше інтегруватися в європейські соціально-економічні процеси – не без участі Міністра закордонних справ України Петра Порошенка, який свого часу представляв нашу область в парламенті», - нагадав Олександр Домбровський.

Активне залучення громадських структур до процесу євроінтеграції, пріоритет економіки над політикою - запорука успішної реалізації амбітних планів динамічного розвитку регіону. З цим погодилися всі учасники зустрічі.


Переглядів: 3195
Поширень: 0