На даний час такі центри наразі працюють у Вінниці, Козятині, Гайсині та Томашполі. Тут малозабезпечені громадяни мають можливість отримати кваліфіковану допомогу юриста-адвоката за рахунок держави для захисту своїх прав та свобод по кримінальним, цивільним та адміністративним справам. Про це повідомляє Головне територіальне управління юстиції у Вінницькій області.

Реформи чекають на районні та міськрайонні управління юстиції області. У всіх областях України загалом ліквідують 586 управлінь юстиції, в тому числі 28 у Вінницькій області. Функції вказаних підрозділів розподілять між різними структурами. Частина – відійде органам місцевого самоврядування, нотаріусам, а також акредитованим суб’єктам, які виконуватимуть функції реєстрації прав на нерухоме майно.

Таким чином, до першого липня поточного року управління юстиції в районах повністю реформують. На їхній базі створять бюро правової допомоги, які забезпечуватимуть роботу громадських приймалень із надання всебічної юридичної допомоги людям. Тобто такі бюро будуть створені в кожному районі та місті обласного значення як відокремлені структурні підрозділи місцевих центрів. У містах, де вже діють місцеві центри, функції виконуватимуться такими центрами. Там громадяни отримуватимуть доступ до відповідних он-лайн сервісів Міністерства юстиції та зможуть отримати безоплатну первинну правову допомогу – роз’яснення та консультації правового характеру. Крім того, у новостворених бюро будуть займалися активною просвітницькою правовою діяльністю на рівні кожної територіальної громади.

Конкурс на заміщення посад у новостворених бюро планується розпочати уже в травні.



Переглядів: 2324
Поширень: 0